Zorgpremie hoger door onverwachte tegenvaller

Nederlanders moeten er volgend jaar rekening mee houden dat ze meer geld kwijt zijn aan de zorgpremie als gevolg van een onverwachte tegenvaller. Volgens topman Chris Oomen van verzekeringsmaatschappij DSW is een tegenvaller van 400 miljoen euro het gevolg van een verwachte premiestijging van gemiddeld 30 euro per persoon per jaar.

De inkomsten vanuit het zorgverzekeringsfonds zijn afgelopen jaar lager uitgevallen dan begroot, wat gecompenseerd zal moeten worden door middel van een stijging van de zorgpremie.

Inhoud van de basisverzekering

Ook de inhoud van de basisverzekering van 2018 kan van invloed zijn op de hoogte van de zorgpremie, en een extra stijging tot gevolg hebben. De inhoud van de basisverzekering wordt jaarlijks in Den Haag vastgesteld. Traditiegetrouw is DSW de eerste verzekeraar die de hoogte van de nieuwe premie bekend maakt.
Verzekerden kregen in 2017 ook al te maken met een flinke stijging van de zorgpremie, wat volgens de grote verzekeraars het gevold was van een uitbreiding van de dekking van de basisverzekering. De Consumentenbond vindt het nog te vroeg om op basis van deze speculaties zich zorgen te maken. Zij wachten eerst de verdere ontwikkelingen af. Mogelijk blijken de financiële reserves van de verzekeringen groot genoeg om een eventuele premiestijging te beperken.

Copyright © 2009 - 2019 LDB Sales B.V.